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*Transport offert en France uniquement 12 bouteilles = 11 + 1 Gratuite
36 bouteilles = 34 + 2 Gratuites
60 bouteilles = 57 + 3 Gratuites + Transport offert *
Offre valable du 21 mars au 21 juin 2021 Découvrir
Famille Vesselle FAMILLE VESSELLE La Maison NOUS SOMMES OUVERTS

du Lundi au Samedi

9h00 - 12h30 & 13h30 - 17h00


Jeroboam de l'an 2000 JEROBOAM DE L'AN 2000 Acheter maintenant Quantité très limitée

Winegrower in Bouzy since 1885

Champagne
Alain Vesselle

Since 1885, the Champagne House Alain Vesselle has combined Tradition and Modernity in the making of its champagnes and its red wine, the Bouzy Rouge.

Share our Passion by learning the History of Alain Vesselle champagnes and ancient craft secrets.

Taste Alain Vesselle wines from our Chardonnay and Pinot Noir grape harvests…

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2 jours environ
Champagne ALAIN Vesselle

[EBOURGEONNAGE]
« L’ébourgeonnage a lieu mi-mai. L’opération consiste à éliminer tous les bourgeons (dits “ gourmands ”) non fructifères qui poussent sur les vieilles charpentes et risquent de détourner la sève des bourgeons principaux.
C’est là encore une opération manuelle qui se fait en plusieurs passages et fait appel au jugement du vigneron. » CIVC

[DESUCKERING]
« The first job, in mid May, is to desucker the vines: remove any non-fruitful shoots (‘suckers’), encouraging the vine to focus its energies on the fruit-bearing shoots. This is another manual activity, executed by the winegrower where necessary. » the CIVC
#ebourgeonnage #desuckering #civc #vigneronindependant #nature #vignobles #champagnelover
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[EBOURGEONNAGE]
« L’ébourgeonnage a lieu mi-mai. L’opération consiste à éliminer tous les bourgeons (dits “ gourmands ”) non fructifères qui poussent sur les vieilles charpentes et risquent de détourner la sève des bourgeons principaux.
C’est là encore une opération manuelle qui se fait en plusieurs passages et fait appel au jugement du vigneron. » CIVC

[DESUCKERING]
« The first job, in mid May, is to desucker the vines: remove any non-fruitful shoots (‘suckers’), encouraging the vine to focus its energies on the fruit-bearing shoots. This is another manual activity, executed by the winegrower where necessary. » the CIVC
 #ebourgeonnage #desuckering #civc #vigneronindependant #nature #vignobles #champagneloverImage attachment
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Winegrower in Bouzy since 1885

The know-how

For several generations, the Maison Alain Vesselle has been producing champagnes remarkable for their finesse, elegance and intensity.
Each cuvee is a true creation, a constant quest for perfection. The continuity of the style is ensured by our reserve wines.
We maintain the highest standards of quality. This is also why we age our champagnes for a long time.
This long ageing time in the darkness of the cellars gives delicate aromas and very fine bubbles to our champagnes.
Our wines are very lightly dosed in sugar to present our exceptional terroir without artifice.